Oxygen-Training

Adem efficiënter en wordt fitter en sneller!

Coach

In februari 2018 ben ik opgeleid door Patrick McKweon en ben ik Oxygen Advantage instructeur geworden. Mijn interesse voor ademhaling en de invloed van ademhaling op het dagelijks leven en op sportprestaties is in de afgelopen jaren steeds groter geworden.

Mijn ademhaling vertelt mij veel over hoe het met mij gaat. Mijn ademhaling geeft aan of ik me rustig of gespannen voel. Met mijn ademhaling kan ik ook mijn hartslag omlaag en omhoog brengen. Mijn adem ondersteunt mij als ik kracht moet zetten en mijn adempauze kan ik trainen waardoor zelfs mijn VO2max verbetert.

In mijn werk als therapeut en coach zie ik hoe mensen zich inzetten om een gezondere leefstijl aan te meten, maar blijven vaak inefficiënt ademen waardoor zij onmogelijk voldoende ontspanning zullen vinden en als gevolg daarvan ook minder prestatievermogen zullen kunnen ontwikkelen.

Mijn streven is om zo veel mogelijk mensen de kennis en vaardigheden te bieden om tot een efficiëntere ademhaling te komen en vandaaruit meer uitgerust te raken en een groter prestatievermogen te bereiken.  Sporten en bewegen wordt nog leuker als je minder snel buiten adem bent. 

Sportieve groet,

Evelien Janson

 

Groesbeek - Nijmegen